Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

Luonnonkivisokkeli tulee takaisin

Perinteistä arvokkuutta henkivän kivisokkelin voi nyt rakentaa jälleen täyskivisenä. Ikikiven kehittämään perustusjärjestelmään kuuluvat kvartsiitista työstettävät perustuskivet vastaavat kooltaan kevytsora- ja muita perustusharkkoja. Ikikivi Nilsiästä toimittaa myös liuskekivituotteita lattioihin, takkoihin, seinäverhouksiin, pihalle ym.

liuskelaatta

Nilsiän kvartsiittiliusketta seinärakenteessa.

Kvartsiitti on perinteinen, luonnollinen ja kaunis rakennusmateriaali, joka on jälleen tulossa takaisin - nyt myös uusina arkkitehtoorisina tuotteina. Nilsiässä paikallisen louhimon 70-vuotista historiaa jatkavan Ikikiven tärkeimmäksi tuotteeksi on nousemassa määrämittoihin työstettävä rakennuskivi, joka työstetään hydraulisilla puristimilla. Sitä voidaan käyttää sekä sokkelissa, että seinärakenteissa. Rakennuskivillä on mahdollista tehdä esimerkiksi muisssa maissa nähtyjä täyskivisiä rakennuksia.

Ikikivi on kehittänyt uuden tuotteen ympärille perustusjärjestelmän, joka käsittää myös tapauskohtaisesti mukaan mitoitettavat anturakivet. Aito kiviperustus on kosteusteknisesti varma ratkaisu ja materiaalina kvartsiitti on kustannuksiltaan kilpailukykyinen. Perustuskivet vastaavat mitoitukseltaan kevytsoraharkkoja, mutta sementtipohjaisista materiaaleista poiketen eivät ime kosteutta. Valmiiksi esteettisesti korkeatasoinen luonnonkiviperustus ei vaadi erillistä pinnoitusta.

Ikikiven louhimaa, ruskakiveksi kutsuttua, kvartsiittityyppiä esiintyy vain muutamassa muussa paikassa maapallolla. Harmonisten väriensä ansiosta kvartsiitti on esteettisesti arvostettua. Se sopii hyvin myös sisustuskiveksi, koska se on muita liuskeita vaaleampaa ja värikkäämpää.

Lauri Kostilainen

Lauri Kostilaisen mielestä rakennusmateriaalit pitäisi valita ominaisuuksiensa mukaan.

Uusi ajattelu ja vanha materiaali tuovat laatua

Ikikiven Grand Old Man Lauri Kostilainen on perehtynyt järjestelmärakentamiseen ja havainnut runsaasti turhia työvaiheita ja vääriä tottumuksia nykyaikaisessa paikalla rakentamistavassa. Nykyiset teolliset materiaalit eivät aina olekaan parhaita mahdollisia ja esimerkiksi luonnonkiven erinomaiset ominaisuudet on Kostilaisen mukaan tyystin unohdettu. "Paljon puhutuissa hometaloissa on homeen lähteeksi osoittautunut virheelliset perustukset ja ilmastoinnin puutteet", Kostilainen täsmentää.

Ikikiven kvartsiitti on jopa graniittia kovempaa.

Suomen viranomaisohjeissa ei ole otettu minkäänlaista kantaa luonnonkivimateriaalien käyttöön kantavissa rakenteissa. Siksi Ikikivi testauttaa virallisessa koelaboratoriosssa kvartsiitista tehdyt kantavat rakenteet ja julkaisee suunnitteluohjeet vuoden 2004 aikana.

Teksti: Pasi Aaltonen Kuvat: Ikikivi