Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

vuolukivi suihkuhuone

Kivi yhdistää sisä- ja ulkotilan

Luonnonkivisillä vaihtoehdoilla voidaan siirtyä mielekkäästi ulkotiloista sisätiloihin. Kohteen kiviaiheet sijoittuvat polveilevasti ja hengittävästi tilasta toiseen vuorotellen muiden materiaalien ja värien kanssa. Luonnonmateriaaleissa näkyy arvostus. Värit ja muodot ovat harkittuja. Toteutuksessa on otettu huomioon kauniisti luonnonkiven erilaiset ominaisuudet ja mahdollisuudet.

Rakentamisen perusratkaisut lähtevät tarpeesta. Ihmiset tarvitsevat erilaisia tiloja ja pintoja elämänvaiheissaan, sillä kulutus on yksin asuvalla kevyempää kuin esimerkiksi lapsiperheellä.

Tämän jutun esimerkkitalo on Tulikivi Oyj:n kohteesta, joka on suunniteltu lapsiperheelle. Rakentamisessa kestävät ratkaisut nousevat esille. Lapset vaativat omat tilansa ja sellaiset pinnat, jotka eivät mene pilalle kovassakaan rasituksessa. Kestävät, kauniit ja helppohoitoiset ratkaisut helpottavat elämää ja jättävät enemmän aikaa oleelliselle eli itse tilasta nauttimiseen ja lasten kanssa olemiseen.

Hiekkalaatikko graniitista

Perinteisesti puusta toteutetun hiekkalaatikon voi rakentaa myös luonnonkivestä. Harmaata graniittia oleva hiekkalaatikko kestää pikkukavereiden myllerrykset vuodesta toiseen, ja kivet voi aina käyttää uudelleen eri tarkoitukseen, kun hiekkalaatikkoa ei enää kaivata. Luonnonkivinen hiekkalaatikko ei vaadi jokavuotisia kunnostuksia. Sen reunuksia ei tarvitse uusia, sillä ne kestävät rajumpiakin leikkejä. Usein hiekkainen ja sotkuinen hiekkalaatikon ympäristö on oivallinen esimerkki hyvästä suunnittelusta ja toteutuksesta; se on siistitty pikkukivillä, joiden sekaan saa mennä hiekkaa.

graniittinoppakivet ja hiekkalaatikko vuolukivisauna
Kuvat, oik.ylh: Lasiseinänä jakama suihku- ja saunatila muodostavat vuoropuhelun puun ja luonnonkiven välille. Keskellä: Graniittiset noppakivet johdattavat kulkijaa kauniisti kaarevilla käytävillä; harmaalla graniitilla reunustettu hiekkalaatikko kestää aikaa ja kulutusta. Oik. alh: Saunakiukaan takaa kohoaa pylväsmäisesti vuolukivilaattatausta.

Kivi ja puu kohtaavat

Perinteisessä käytössä luonnonkivi on ulkokäytävien kovaa kulutusta vaativilla graniittisilla noppakivialueilla (TK-NH Harmaa noppa). Nämä vapaamuotoisesti toteutetut kivialueet sopivat kauniisti vieressä avautuvan nurmikentän kanssa. Terassin kiveys on Tulikivi Classic -vuolukiveä. Ympäröivä, jäsennelty puukehikko ja epäsäännölliset laatat korostavat toisiaan. Samalla puun lämpimät ja kiven kylmät sävyt kohtaavat. Kasvihuoneessa keskilattia on päällystetty suurilla vuolukivilaatoilla, ja sama laatta reunustaa multa-alueita. Vuolukivi sekä siistii keskitilan että tuo tilaan lämpöä varaavuutensa ansiosta auringon alkaessa lämmittää kasvihuonetta. Laatta on turvallinen vaihtoehto, sillä vesi, hiekka ja multa eivät sitä suuremmin häiritse.

Luonnonkivi, puu ja valkoinen väri

Ulkotilojen kiviväylät johtavat sisätilojen kivilattioille. Eteisen lattia on talossa kovassa kulutuksessa. Suomen vaihtelevat sääolot tuovat kenkien mukana eteiseen likaa, hiekkaa ja kuraa. Kivilattia kestää rasitukset. Valkoiseksi maalatut seinät korostavat luonnonkiven elävyyttä ja tekevät tilasta raikkaan. Tilasta avautuvan olohuoneen hirsiseinät kutsuvat tulemaan peremmälle.

Keittiössä jatkuvat samat materiaali- ja väriteemat sovellettuna tilaan sopiviksi. Tasot ovat harmaata Azul Cascais -kalkkikiveä ja taustat Cloudy Grey marmorimosaiikkia. Saumaton taso on helppo pitää puhtaana. Taustan mosaiikkikuviointi keventää välitilan ja liittää kivasti yhteen luonnonkiven ja valkoisen kaapiston.

Vuolukivilaattaiset seinät ja lattia toimivat kivana vastaparina saunalle, jossa pääosassa on puu. Saunan ja pesutilan välillä on osittain vuolukivinen, osittain lasinen seinä ja lasiovi. Näköyhteys korostaa tilojen materiaalien vuoropuhelua. Puun lämpimät sävyt ja vuolukiven harmaan sinertävä väri sopivat hyvin yhteen. Kiukaan taustalla oleva palomuuriseinämä on toteutettu veistosmaisesti. Se yhdistää löylyhuoneen pesutilaan, jossa katto on tehty puusta.

TEKSTI: ULLA MITIKU KUVAT: VALMISTAJAT