Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

Luonnonkiven myymälöitä

LiuskemestaritmyymäläLuonnonkiven ostaminen on tehty kuluttajalle turvalliseksi ja helpoksi. Turvallisuus tarkoittaa sitä, että erikoisliikkeessä asiantuntijan kanssa valittu kivi on varma valinta. Usein luonnonkiveä sivutuotteena välittävillä yrityksillä ei ole riittävästi tietoa kiven ominaisuuksista.

Loimaan kivellä myymäläketju

Palin Granit Oy:n Loimaan kivi on tehnyt hautakiviä ja nyt enenevässä määrin myös sisustus- ja rakennuskiviä. Yhtiöllä oli valmiiksi kattava hautakivien myymäläverkosto, josta oli helppo lähteä laajentamaan sisustus- ja rakentamispuolelle, Loimaan kiven myynnistä vastaava Jarmo Hiltunen kertoo. Täydenpalvelun kivimyymälöitä yhtiöllä on yhteensä seitsemän ja lisäksi hautakivimyymälöitä on viisi.

Alla: Loimaan kiven Kivicenter Oulun kupeessa on yksi yhtiön seitsemän myymälän ketjusta. hautakivi muistokivi

Yrityksen lippulaiva on Loimaalla oleva kaksi vuotta vanha myymälä, joka on laajuudeltaan noin 600 neliömetriä. Valikoimiltaan laaja myös myös Kempeleellä, Oulun kupeessa oleva uusi Kivicenter. Kaikki Loimaan kiven myymälät on koostettu siten, että niistä olisi hyötyä mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle ammattilaisista kuluttajiin. Valikoimista löytyy laajasti kivituotteita piharakentamisesta sisätiloihin. Isommissa myymälöissä tuotteet ovat esillä; kivitasot tehdään tilaustyönä.

Luonnonkiveä pidetään kestävänä ja lähes ikuisena materiaalina. Kivilajeilla on kuitenkin runsaasti eroja, joista ei välttämättä tiedetä muualla kuin alan liikkeissä. Hiltusen mukaan kivivalinnoissa kannattaa aina kääntyä asiantuntijan puoleen, sillä kiinalainen graniitti ei vastaa suomalaista eikä käyttäydy välttämättä toivotulla tavalla esimerkiksi keittiötasoissa. Asiantuntijan avulla saadaan oikeaan paikkaan oikea kivi toivotulla värimaailmalla, Hiltunen sanoo.

Liuskemestarit entisöi Oriveden meijerin

Liuskemestarit Oy louhii ja jalostaa nimensä mukaisesti liuskekiveä. Yrityksen toiminta on aiemmin perustunut liuskekiven louhinnalle, sahaamiselle, myynnille ja asentamiselle. Liuskemestareiden vuonna 2006 avattu myymälä Orivedellä tarjoaa nyt suoraan kuluttajille tuotteita sekä sisustukseen että piharakentamiseen, kuten liuskekiveä, noppakiviä ja kivirouheita.

kivimyymälä kivisokkeli
Kivimyymälässä voi hakea ideoita ja tehdä tilauksia.

Myymälä on rakennettu vanhaan meijeriin viehättävästi. Meijerin vanhaan ilmapiiriin luonnonkivi sopii hyvin. Jyväskylän tielle näkyvästä myymälässä on toimitusjohtaja Tuomo Jokisen mukaan laajasti kaikkea sitä, mitä kivestä voi rakentaa. Oriveden ohitse ajavalle myymälä on pysähtymispaikka. Myymälästä saa tuotteita jopa mukaan otettavaksi, mutta valtaosa kivituotteista on tilaustavaraa. Pirkanmaa-Tampereen seudulle suunnatun myymälän yhteydessä on lisäksi näyttelymalleja, joista sekä ammattilaiset että kuluttajat voivat hakea ideoita.

Luonnonkiveä ympäri vuoden

Kesät ovat piharakentamisessa sesonkiaikaa, ja kiireellisyys pidentää tavaroiden toimitusaikoja. Oriveden myymälä pyrkii tasoittamaan kiven myyntiä ympärivuotiseksi.

Liuskemestarit saavat liuskekiveä omasta louhimosta, ja lisäksi myynnissä on ulkomaista kiveä. Yritys myy myös muuta kotimaista kiveä, kuten graniittia. Liuskemestareiden tuotteita on myynnissä myös rautakaupoissa, viherliikkeissä ja muissa kiviliikkeissä. Yhteistyö eri tahojen kanssa on tuonut rikkautta tuotevalikoimaan. Esimerkiksi arkkitehdit ovat kehittäneet useita myyntiin johtaneita tuotteita, Jokinen kiittää. Perustuotteista löytyy kuvasto ja hinnasto, joilla pääsee suunnitelmissa hyvin eteenpäin.

Aleksin Kivellä asiakaspalvelukeskus

Helsingin keskustassa, Punavuoressa on Aleksin Kivi Oy:n asiakaspalvelukeskus ja hallinto. Toimitusjohtaja Pentti Leppäsen mukaan ajatus näyttelytilan perustamiseen lähti tarpeesta päästä lähelle asiakaskuntaa, joka tuolloin käsitti suurelta osin arkkitehtejä. Näyttelytilaan ovat Leppäsen mukaan tervetulleita kaikki luonnonkiveä tarvitsevat. Yhtiöllä ei ole myymälässä esillä läheskään kaikkea sitä, mitä se myy, mutta kuvia toteutetuista kohteista ja suuntaa antavia näytteitä on runsaasti.

Yritys toimittaa kivet yleensä avaimet käteen periaatteella suunnittelusta alkaen. Leppäsen mukaan näyttelytilaan tullaan yleensä idean kanssa, jota sitten asiantuntijan kanssa kehitetään.

Yrityksen muut toiminnot, kuten kivenjalostus ja varastot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla Siuntiossa.

-Kivituotteiden myynti on ennen kaikkea projektimyyntiä. Lähtökohtana on usein tarjous, joka toivottavasti etenee tilaukseen, toimitukseen ja asennukseen, Leppänen sanoo.

Tulikivellä studiot

Espoossa avattu Tulikivi-studio on laajin Tulikiven näyttely- ja myymäläyhdistelmä. Toinen pienempi studio on Helsingin keskustassa, Bulevardilla. Vuonna 2001 perustetussa ja 2003 laajennetussa Espoon Tulikivi-studiossa on esillä johtaja Jouko Toivasen mukaan yhtiön Juuan tehtaan vuolukivituotteiden lisäksi muita kivilajeja, joita se ostaa raakalohkareina ja työstää Taivassalon tehtaalla.

Yrityksen kaikki tuotteet ovat esillä Tulikivi-studiossa: tulisijat ja luonnonkivet, kuten graniitit, marmorit, liuskekivet ja omat vuolukivet. Tulikivi konserniin kuuluva Kermansavi on esillä viereisessä rakennuksessa.

Tulikivi-studiota on pääkaupunkiseudun lisäksi Juukan Kivikylässä, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa

Studioon on rakennettu erilaisia tulisija-, kylpyhuone- ja keittiökokonaisuuksia. Kodinrakentajaa helpottaakseen arkkitehti Pirjo Koskela on laatinut Tulikivelle sisustusoppaan. Siinä on kerrottu, mikä kivi sopii keittiöön ja mikä kosteaan tilaan sekä mitkä kivilajit ja puulajit sopivat väriensä ja kuviointiensa puolesta yhteen.