Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

kivisokkeli graniittiAIDON kivisokkelin paluu

Omakotirakentamisessa on jo jonkin aikaa ollut vallalla uusvanha tyyli. Kiinnostus menneisiin tyyleihin ja perinteiseen rakentamiseen vallannut alaa. Aika on todistanut nykyisiä paremmiksi monet vanhat keinot alkaen talon perustuksista, joihin massiivinen kivisokkeli asettuu hyvin. Se on kestävä ja luonnollisen kauniisti patinoituva perusta kodille

Kiviyritykset kehittävät vauhdilla kiviä helppokäyttöisiksi tuotteiksi. Irtoaviin slammauksiin ja rapistuviin pinnoitteisiin kyllästyneille löytyy monelta kivivalmistajalta jopa kokonaisiksi perustusjärjestelmiksi jalostettuja kivituotteita. Luonnonkiveä käytetään jo kerrostaloissa ja julkisissa kohteissa runsaasti levymäisinä sokkeliverhouksina. Periaatteessa tämä toimii pientaloissakin, mutta vaatii talon kokoon nähden melko hintavan asennuksen varsinaisen perustusrakenteen pintaan. Uudelleen tuotteiksi kehitetyt massiivisokkelit ovatkin oiva ratkaisu omakotirakentajalle.

Yleisiä ja aitoja kivisokkeleita ovat massiiviset lohkopintaiset graniittipaadet, mutta erittäin kovasta kvartsiittiliuske-kivestä syntyy myös ilmeeltään moderni perustus. Kiviperustuksista löytyy RT-kortteissa tarkkaan tutkittua tietoa, vaikka massiivinen luonnonkivi pelkällä maalaisjärjelläkin ajateltuna kestää varmasti omakotitalon alla.

Talo Mattilan graniittijalat

Loimaan Kivi on tuottanut kivet perinteiseen kivisokkeliin esittelykohteeseemme, joka on Varsinais-Suomessa, Mellilässä sijaitseva Talo Mattila. Se on rakennettu vanhaan maalaistalon pihapiiriin. Talo on pystytetty vanhan, sivuun siirretyn päärakennuksen paikalle. Tässä kohteessa perinteinen rakentaminen ylettyy perustuksista julkisivujen sommitteluun ja aina katolle asti. Pellitys, vesirännit ja syöksytorvet on taivutettu kauniisti patinoituvasta kuparista.

kiviportaat
Kiviporras on Kurun Harmaa - graniittia. Askelmien vierusmuurit antavat sisääntulolle perinteisen arvokkaan ilmeen.

kivisokkeli
Erityisesti selkeämuotoiseen puutaloon sopii erinomaisesti kivisokkeli. Luonnonmateriaalit puu ja kivi, kuten myös katon ja sadevesijärjestelmän kupari tässä tapauksessa, vanhenevat kaikki kauniisti patinoituen.

kivisokkeli
Loimaan Kiven lohkopintaiset muurikivet on mitoitettu juuri massiivisen sokkelin rakentamiseen. Sahatut saumapinnat mahdollistavat mittatarkkuuden ja jo kahdella kerroksella saavutetaan riittävä sokkelikorkeus.

Huomiota herättää myös sisäänkäynnin komea kiviporras poskimuureineen. Se kuten sokkelikin on tehty Kurun harmaa -graniitista. Portaiden viimeistelynä poltto jättää niihin tasaisen, mutta talvikelejä ajatellen riittävän karhean pinnan.

Sokkeli on aito, massiivinen luonnonkiviperustus, joka on asennettu valettujen anturoiden päälle. Loimaan Kivi valmistaa perustuksia varten saumapinnoiltaan sahattuja ja julkisivuiltaan lohkopintaisia muurikiviä. Kivet ovat tässä kohteessa mitoiltaan 40 cm syviä ja korkeita, pituus on vapaa. Kun käytetään kahden kerroksen korkuista sokkelimuuria, kivien hinnaksi tulee 550,-/sokkelijuoksumetri asennettuna (40 x 40 cm kivillä) +alv 22 %.

Jälkiasennus tuo turhia kustannuksia

Perinteistä massiivista kivisokkelia kannattaa harkita heti, jos mielii käyttää luonnonkiveä sokkelissa. Jos hätäisesti tehdään ensin vaikkapa kevytsoraperusmuuri ja sitten halutaankin verhoilla se kivillä, on jälkiasennuksineen tiedossa vähintään massiiviratkaisua vastaavat kustannukset ja lisäksi saadaan monta riskitekijää kaupan päälle. Pelkkä mekaaninen rasitus tai pintarakenteen taakse kulkeutuva kosteus voi vaurioittaa kivilaattoja ja irrottaa niitä. Massiivista kivirakennetta kosteus ei häiritse ja lohkopintaisena kivi kestää erittäin hyvin kolhujakin.