Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

liuskeseinä
Olohuoneen yläikkunaa ympyröi säteen muotoinen kivikuvio
Liuske suojaa takkaaLiuskekivi suojaa takan ympäristöä.

Liuskekiveä olohuoneeseen

Espoon Vanttilassa uudella asuinalueella sijaitsee Risto-Matti Ratian suunnitteleman ja Vaajatalot Oy:n toimittama Poolo-talo. Sen olohuoneen yksi seinä on kokonaan liuskekiveä; olohuoneessa sitä on käytetty myös lattialla takan ympärillä sekä wc:n lattiassa. Talon omistaja löysi Ikikiven internetistä. Lopullinen ihastus kiveen ja sen väriskaalaan syntyi Tahkovuoren maisemissa Nilsiässä.

Talon yläkerrassa on yksi yhtenäinen tila, joka toimii olohuoneena ja avokeittiönä. Makuuhuoneet on järjestetty ikkunoita vastapäätä olevalle seinälle. Alakerrassa on takkahuone sekä peseytymistilat.

Kaikki seinän kivet on leikattu timanttisahalla; timanttisahahausta liuskekiven viimeistelyssä käytetään varsin harvoin. Kivet on kiinnitetty seinään saneerauslaastilla. Kiviseinää koottiin pienistä palasista, pienen julkisivukiven vahvuus on 30–50 millimetriä ja pituus 100-400 millimetriä. Seinää muurattiin kerros kerrokselta ja työtä tehtäessä lohkottiin sopivan kokoisia paloja.

Talon kivityöt kestivät kaksi viikkoa, niistä vastasi Jarkos Oy:n Jari Kostilainen ja hänen poikansa Miika Kostilainen. Olohuoneen yläikkunaa ympäröivä yksilöllinen säteenmuotoinen kivikuvio on Miikan keksintöä. Alakerran takkahuoneessa lohkopintaista liuskekiveä on käytetty samalla periaatteella, yhdessä seinässä ja liusketta takan ympäristössä. Kylpyhuone- ja saunatiloissa liuskekiveä on seinässä ja lattiassa; kosteassa tilassa kivi on suojattu kivilakalla.Kivilakka suojaa kiveä
Kosteissa tiloissa kivi on suojattu kivilakalla.