Kodin ja pihan kivet

finstone.fi | pikalinkit

Sivukartta

sisältö

Etusivu
Kaikki artikkelit

UUTTA:

Pihasuunnittelu

finstone.fi

Etusivu
Kivilajit
Yritykset tuotevalikoiman mukaan

päivitetty: 06.04.2012 9:30

Ideoita kiven käyttöön:
yli 350 hienoa kuvaa

Ikikivellä on monipuolinen tuotevalikoima rakennus-, sisustus- ja pihakiviä.

Toimitukset suoraan varastosta pieniin ja suuriin kohteisiin.

www.ikikivi.fi

Kysyttävää Luonnonkivestä?

kiviproffa

Kysy Kiviproffalta

kivilaatta,kviportaat, kivimuuri
Omakotitalon piha sisältää monenlaisia elementtejä. Niiden kustannusten arvioimisessa auttaa Viheraluerakentat ry:n verkkosivuilla julkaistu kustannuslaskuri.

Kustannuslaskuri kertoo, mitä omakotipihan rakentaminen maksaa

Omakotipihan rakentamisen kustannuksia ei voi yksiselitteisesti kertoa näkemättä kohdetta. Jokainen kohde on erilainen. Lisäksi kokonaiskustannuksiin vaikuttavat hyvin monet tekijät. Näitä ovat esimerkiksi työskentelyolosuhteet, kohteen koko, sijainti, maaperäolosuhteet, liikenne jne.

Esimerkiksi työskentelyolosuhteissa on tärkeää tietää, voiko kohteessa käyttää koneita ja minkä kokoisia koneita, pääseekö tarvittavat materiaalit toimittamaan perille. Kohteen koko vaikuttaa siten, että pieni kohde tulee neliötä kohti laskettuna yleensä kalliimmaksi toteuttaa kuin iso kohde. Kohteen sijainti vaikuttaa siihen, kuinka pitkät ajomatkat ovat ja siten mm. rahtikustannuksiin.

Maaperä on tärkeä kustannuksiin vaikuttava tekijä. Jos esimerkiksi pohjamaa on savea, sen päälle rakentaminen tulee kalliimmaksi kuin jos vaihtoehtona on hiekkainen tai muu moreenia sisältävä pohjamaa. Liikenne voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi keskusta-alueilla. Muita lisäkustannuksia voi tulla peruskorjauskohteissa esimerkiksi, jos joudutaan selvittämään esimerkiksi maassa olevat kaapeloinnit, salaojien toimivuus ja ajamaan pois maata.

Apua kustannuslaskurista

kustannuslaskuri omakotitalon piarakentamiseen

Viheraluerakentajat ry on tehnyt omille nettisivuilleen omakotirakentajan käyttöön kustannuslaskurin, jonka avulla voi laskea alustavan kustannusarvion omakotipiha rakentamisesta. Kustannukset ovat suuntaa-antavia. Laskuri on hyvin yksinkertainen käyttää. Tarvitsee vain tietää materiaalimäärät ja pinta-alat. Laskurin avulla voi tehdä alustavan budjetin.

Vähänkin isommasta ja vaativammasta kohteesta kannattaa teettää pihasuunnitelma ja siihen liittyvät määrälaskelmat. Pihasuunnitelman ja määrälaskelmien perusteella voi pyytää urakoitsijoilta tarjoukset. Kun tarjouspyynnön mukana on sekä suunnitelma että määrälaskelmat, urakoitsijoiden tarjoukset ovat vertailukelpoisia. Urakasta kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus, jossa yksilöidään, mitä urakkaan sisältyy.

Viheraluerakentajat ry:n nettisivuilla on valmis yhteydenottolomake/tarjouspyyntölomake, jonka avulla voi pyytää tarjouksia Viheraluerakentajat ry:n yrityksiltä, jotka tekevät omakotikohteita.

Teksti ja kuvat:
Seppo Närhi
Toiminnanjohtaja
Viheraluerakentajat ry